Zentrum Technik und GesellschaftNews Startseite

ZTG Logo

Mobilitätsforum am 27.01.2022

Donnerstag, 20. Januar 2022

Das nächste Mobilitätsforum findet statt am 27.01.2022, 10:00-12:00 Uhr / The next Moblity Forum takes place on Thursday 27.01.2022, 10:00 to 12:00

Das Programm / The Programm:

• Mohammad Hossein Abbasi (TMU) | LRT choice and heterogeneity among users
  • Iman Farzin (TMU) | Modal shift from current transportation modes to fully autonomous buses
  • Dr. Ana Tsui Moreno Chou | Presentation of her Research Group on Modelling Spatial Mobility at Technical University Munich
  • Babak Mahmoudi | Reshaping Urban Mobility through Compact and proximity-based Urban Development
  • Sara Tousi | Everyday urban mobility practices in Teheran

Einladung / Invitation

Die Teilnahme am Mobilitätsforum ist online über folgenden Link möglich / Participation in the Mobility Forum is possible online via the following link:

Das Mobilitätsforum ist ein lockeres Format, in dem der Bereich "Mobilität und Raum" mit externen Mobilitätsforschenden und Praktiker*innen über Fragen zur Mobilität diskutiert. Die externe Gäste stellen neue Forschungsideen, offene Forschungsfragen oder Ergebnisse von abgeschlossenen Projekten vor. In einem zweiten Teil präsentieren Masterstudierende oder Promovierende die Arbeitsstände ihrer Arbeiten. Das MobilityForum findet alle 4 Wochen Donnerstags am ZTG, Kaiserin-Augusta-Allee 104, 10553 Berlin, statt.

The Mobility Forum is a relaxed format in which the "Mobility and Space" department discusses mobility issues with external mobility researchers and practitioners. The external guests present new research ideas, open research questions or results of completed projects. In a second part, master students or PhD students present the status of their work. The MobilityForum takes place every 4 weeks on Thursdays at the ZTG, Kaiserin-Augusta-Allee 104, 10553 Berlin.