Zentrum Technik und GesellschaftNews Startseite

ZTG Logo

Mobilitätsforum am 24.02.2022

Dienstag, 22. Februar 2022

Das nächste Mobilitätsforum findet statt am 24.02.2022, 10:00-12:00 Uhr / The next Moblity Forum takes place on Thursday 24.02.2022, 10:00 to 12:00

Das Programm / The Programm:

• Prof. Dr. Christian Rudolph (Technical University of Applied Sciences of Wildau):
    Introduction of the BMDV-
    endowed professorship "Radverkehr in intermodalen Verkehrsnetzen"
  • PhD cand. Iman Farzin (Tabiat Modares University Tehran):
    Modal shift from current transportation modes to fully autonomous buses
  • PhD cand. Sara Tousi (Technische Universität Berlin, Center of Technology and Society, Mobility and Space):
    Everyday urban mobility practices in Tehran: Relating individual decision-making, mobility structures and the Iranian socio-cultural context

Einladung / Invitation

Die Teilnahme am Mobilitätsforum ist online über folgenden Link möglich / Participation in the Mobility Forum is possible online via the following link:

Das Mobilitätsforum ist ein lockeres Format, in dem der Bereich "Mobilität und Raum" mit externen Mobilitätsforschenden und Praktiker*innen über Fragen zur Mobilität diskutiert. Die externe Gäste stellen neue Forschungsideen, offene Forschungsfragen oder Ergebnisse von abgeschlossenen Projekten vor. In einem zweiten Teil präsentieren Masterstudierende oder Promovierende die Arbeitsstände ihrer Arbeiten. Das MobilityForum findet alle 4 Wochen Donnerstags am ZTG, Kaiserin-Augusta-Allee 104, 10553 Berlin, statt.

The Mobility Forum is a relaxed format in which the "Mobility and Space" department discusses mobility issues with external mobility researchers and practitioners. The external guests present new research ideas, open research questions or results of completed projects. In a second part, master students or PhD students present the status of their work. The MobilityForum takes place every 4 weeks on Thursdays at the ZTG, Kaiserin-Augusta-Allee 104, 10553 Berlin.